* Radyo, Televizyon ve Sinema Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın kontenjanı yıllık 20 kişi, yatay geçişle gelecek öğrenciler için 2 kişi olarak belirlenmiştir.
** Tezsiz yüksek lisans programı ücretli bir program olup kredi/saat ücreti 400 TL'dir. Belirtilen ücret 2022-23 Güz Yarıyılı için geçerli olup takip eden yarıyıllarda enstitü tarafından güncellenebilir.
*** Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, başvurdukları yükseköğretim kurumunca tezli yüksek lisans programı için belirlenmiş olan asgari şartları yerine getirmek kaydıyla, tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler. Bu durumda tezsiz yüksek lisans programında alınan dersler, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla tezli yüksek lisans programındaki derslerin yerine sayılabilir.
2022-23 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlar Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ.
Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Başvuru Sistemi için TIKLAYINIZ.
12.10.2016 tarihli ve 29855 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin geçtiğimiz yıllarda yapılan değişiklikleri ilave edilmiş 22.11.2019 tarihli son şekline göre, ilgili yönetmeliğin öğrenci kabulüne ilişkin 4. maddesine göre belirlenmektedir:
1) Tezsiz Yüksek Lisans programına öğrenci kabulü için lisans diplomasına sahip olmak veya lisans mezuniyet aşamasında olmak gerekir. Ancak, mezuniyet aşamasında başvuran öğrencilerin sınav tarihinden önce mezuniyet belgesini teslim etmeleri gerekmektedir.
2) Tezsiz yüksek lisans programlarında lisans mezuniyet notunun %50’si ve mülakat sınavı inceleme sonucunun %50’si alınarak hesaplanır.
3) Yabancı dil koşulu aranmamaktadır.
4) Tezsiz Yüksek lisans programına başvuran adayların değerlendirilmesinde; adayın lisans not ortalaması ve mülakat sınavı esas alınır. Başvuran adayların niyet mektubu sunmaları zorunludur.
Adayın not ortalaması 100’lük sistemde verilmemiş, sadece 4’lük sisteme göre verilmiş ise YÖK’ün belirlediği çevrim tablosuna göre 100’lük sistemdeki karşılığı alınır. Yazılı sınav ve/veya mülakat/çalışma dosyası inceleme 100 üzerinden değerlendirilir.
Adayın giriş puanının hesaplanabilmesi için, mülakat sınavına girmesi zorunludur. Bu sınava girmeyen adayların başarı notu hesaplanmaz. Yüksek lisans giriş sınavlarının değerlendirilmesi amacıyla ilgili enstitü anabilim/anasanat dalı kurul/akademik kurul kararı ile yapılan öneri ve enstitü yönetim kurulu kararı ile 3 asıl ve 2 yedek veya 5 asıl ve 2 yedek kişiden oluşan jüri oluşturulur. Jüri, jüri üyeleri ile lisansüstü öğrenci adayı arasında birinci derece akrabalık bağı bulunmayan kişilerden oluşturulur. Birinci derece akrabalık bağının tespiti hâlinde sınavda yedek üye görev alır; gerekli hâllerde jüri yenilenir (değiş.: 14 Mayıs 2018 tarih ve 30421 sayılı Resmi Gazete).
6) Yüksek lisans giriş puanı 65 veya daha fazla olan adaylar puan sırasına göre yüksek lisans programlarına kontenjan dâhilinde kabul edilir. Kesin kayıtlar ilgili enstitü tarafından yapılır.